Jóllét mentor vagyok, két l-lel! …… Csak egy darab l betű, és mégis mekkora különbség!

Megnéztem az interneten, hogy mit találok a jólét szó magyarázatára. Alapvetően a jól élni megfelelője, általánosságban, leegyszerűsítve az anyagi jólétet értjük rajta: ha valakinek van háza, lakása, kocsija, bankszámlája, tud utazni, költeni arra, amire szeretne. A gazdag embernek pedig a felsoroltakból még több van. A gazdagság azonban nem egyenlő a jólléttel.

jólét ≠ jóllét

Amikor a közösségeknek szóló kis portfóliómat készítettem elő, megkértem pár barátomat, közeli ismerősömet, írja le, mit jelent neki a jóllét.

Van, akinek az egyensúly, az értékesség, a szabadság jut az eszébe, a másiknak a közösség, béke, szárnyalás, a harmadiknak pedig a tudás, biztonság, teljesség. És még sorolhatnám,… nézd meg kérlek a mellékelt fotót, ebbe a szófelhőbe helyeztem el őket. Rengeteg szót kaptam vissza, ami  mutatja, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezzük azt. És ez így van jól. Mindenki más értéket, értelmet talál benne. Ami már megvan, már éli is, vagy szeretné elérni, vágyként megfogalmazódik. A közös bennük, hogy mindegyik értéket képvisel, az élet igenlése felé visz.

Válassz te is három szót, mit jelent számodra a jóllét, és ha van kedved, írd meg nekem hozzászólásban!

Éled már a jóllétet, vagy szeretnéd tapasztalni?

Ha még nem, akkor indulj el felé!

Annyi minden újdonságot hozhat!