Az, hogy ma itt lehetek, és ezeket a sorokat leírhatom, két embernek köszönöm meg, a szüleimnek. Belőlük, általuk fogantam, az ő vágyaikból, szerelmükből. Már egyikőjük sem él, de itt vannak velem, és a soraim eljutnak hozzájuk.

Anyu! Most hagyom, hogy feltörjenek az emlékképek veled kapcsolatban, szavak jönnek hozzájuk: félelem, fájdalom, rettegés, magány, pofonok, veszekedések, feszültség, gyomorgörcs, nem vagyok elég jó,…… soha nem voltam elég jó, …. neked soha nem lehettem elég jó!! Az évtizedek alatt felhúztam magamra az érzéketlenség páncélját, így védve magam, hogy se te, se mások ne bántsanak, hogy ne sérüljek tovább. Elfelejtettem igazán érezni! Még azt is elfelejtettem, hogy gyűlöltelek, utáltalak azért, amit tettél velem, ahogy bántál velem, hogy nem úgy szerettél, ahogy nekem jól esett volna.

Apu! Nem sokáig voltál velem, keveset kaptam belőled kislányként, pedig szerettem veled. Elhagytál, kiléptél az életemből, nem tudtam ezzel a helyzettel mit kezdeni, zavarodott, tehetetlen voltam. Sokáig azt sem tudtam megfogalmazni, hogy haragudtam rád, amiért elmentél. Hiányoztál! Nagyon!

Ami és ahogy történt velem, abban ma már látom az értékességemet, hogy ezekből tudok ma is építkezni, és látlak benneteket és magamat tisztán! Mára megértettem, hogy ti így tudtatok szeretni, erre voltatok képesek, amit akkor tudtatok, azt megcselekedtétek, a legjobb szándékotok szerint!

Két ajándékot viszek magammal tőletek a szívemben:

Anya! Köszönöm azt, amikor még egy utolsó, tiszta tudatállapotodban, ott a sümegi kórház udvarán kimondtad nekem azt, hogy: Kislányom, Szeretlek!

Apa! A halálod előtt egy nappal, ott a kórházban, amikor már nem voltál magadnál, ültem az ágyad mellett egy sámlin, kezemben a kezed, a füledbe súgtam, hogy szeretlek és mit jelentettél nekem. Köszönöm, hogy lehelet finoman megszorítottad a kezem!   

Hálás vagyok nektek az életemért, hogy ti vagytok a szüleim, hálás vagyok mindazért, amit tettetek, vagy amit éppen nem tettetek meg, mert ezáltal vagyok… itt, és most.

Köszönök mindent és szeretlek Benneteket!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MAGAMNAK!