Ahogy a honlapom főoldalán is írom, tavaly tavasz óta az életünk tótágast állt, szerintem nincs olyan ember a Földön, akinek ne hozott volna valamilyen váratlan, szokatlan, ismeretlen, félelmetes, pozitív vagy negatív változást az életébe. Érkezett valami, nevezzük ezt most konkrétan egy vírusnak, ami fenekestül felforgatta a világot, mindannyiónk életét. Van, akinek a munkája szűnt meg, van, akitől a párja válik, van, aki gyászol, van, aki még nagyobb anyagi gondokkal, egészségügyi problémákkal küzd, mint előtte. És vannak olyanok is, akiknek ez az elmúlt több mint 1 év hozott új lehetőségeket, megoldásokat, kihívásokat, hoztak meg döntéseket, és mertek, mernek lépni.

A saját életemben is volt jó pár olyan válságos helyzet, amikor úgy éreztem, nincs tovább, nem tudtam, mitévő legyek, merre tovább. Ilyen volt a válásom körüli időszak, a szüleim halála, majd egy betegség, aminek következtében folyamatos fájdalommal éltem hosszú éveken keresztül. Mindegyik történés testi és mentális szinten nagyon megviselt, volt, hogy hosszú hónapokon át depressziós tüneteim voltak, rettentően szenvedtem belül, a külvilág felé viszont azt mutattam, hogy minden rendben van. Holott, egyáltalán nem volt így, és ez a folyamatos hamis szerep játszás kezdett felőrölni. Egy darabig szenvedtem, aztán amikor végre eldöntöttem, hogy ez nem mehet így tovább, akkor mindig megtaláltam azt a segítőt, szakembert, aki éppen, akkor, az adott helyzetben tudott nekem segíteni. Az elmúlt több mint egy évtized önismereti utazása alatt nagyszerű szakemberekkel találkozhattam, akik segítségével mindig egy új, magasabb szintre tudtam emelkedni, és közben elkezdtem tanulni, képezni magam, mert akkor már valahogy érezhettem, hogy ez lesz később az én igazi utam, hogy segítő leszek!

Soha nem volt talán még olyan nagy szükség segítőkre, mint most!!!! Egyedül, négy fal között, könyvekből vagy az internetről kigyűjtött tudással szerintem nagyon kevesek tudnak magukon, igazán eredményesen segíteni. Ahhoz, hogy ki tudjunk lépni a szokásos gondolati köreinkből, meg kell engednünk magunknak az őszinteséget. TUDOM, HOGY EZ A LEGNEHEZEBB! Elfogadni a segítséget, elismerni, hogy lehetünk gyengék, és sebezhetők. Férfiként, nőként egyaránt. Tudom, mert én is voltam így. És egyedül nem ment, tényleg nem, nem volt lendületem, nem volt motivációm, tipródtam, dagonyáztam a szokásosban. És a szokásos nem hoz semmi újat, idővel még lejjebbre visz, a mocsárba. És onnan visszajönni még nehezebb, bár nem lehetetlen.:)

Itt Magyarországon, de a világban is nagyon sok, tehetséges, nagyszerű szakember van jelen, legyen az pszichiáter, mentális segítő, terapeuta, coach vagy mentor. A világháló remek lehetőséget nyújt a felfedezésükre, de lehet, hogy éppen egy barátod fog megemlíteni egyet, amire érdemes esetleg rákérdezned.:)   Lehet, hogy nem az első lesz az, akivel együtt tudsz működni, nincs ezzel semmi baj, kérlek, ne add fel, keress tovább, meg fogod találni azt, akivel el tudtok indulni közösen. Én igazán azzal tudtam együtt dolgozni, aki nem azt mondta, amit én szerettem volna hallani  (volt olyan is😊), hanem őszintén, kertelés nélkül beszélt, ezzel néha felbosszantva engem, kényelmetlenné téve a helyzetet. Ezekért az emberekért is hálás vagyok, mert így tudtam igazán szembenézni magammal, és tudtam fejlődni.

Légy őszinte, keress egy segítőt. kezdd el,  mert valami csodálatos vár rád! 

MIBEN SEGÍTHETEK?