Tavaly szeptemberben elutaztam pár napra egy kicsit töltődni egy csodás helyre, amit el is neveztem a magyar Toscana-nak. Találtam egy klassz kis panziót Köveskálon, ahol a tüneményes háziasszony esténként isteni finomságokat készített a kívánságom szerint, és mellé jókat beszélgettünk. Egyik este egy idegen toppant be, a mellettem lévő asztalhoz ült le. Valahogy úgy alakult, hogy ebből a betoppanásból egy egész estés beszélgetés kerekedett, kíváncsi voltam rá, ő nyitott volt rám. Olyan volt, mintha már évezredek óta ismernénk egymást.

Egy asztalnál folytattuk egy pohár finom bor mellett, mesélt az életéről, a családjáról, mik a tervei, hogy látja a világot. Tetszett, amit és ahogy beszélt. Kérdezett ő is, meséltem magamról, a változásokról, terveimről, hogy milyen önismereti utazásban vagyok benne, mi mindent tanultam, fedeztem fel, mennyi minden vár még rám! Hallgatott, láttam, hogy érdekli mindaz, amit mondok, a lendületem vitt, és csak áradt belőlem a szó. Majd egy idő után egyszer csak megszólalt és megkérdezte, hogy jó, jó, szuper ez a nagy önismereti kutakodás, felfedezés, klassz, hogy ennyi mindent tanultam és a tudást hasznosítom,…. de közben élem az életem? Úgy igazán? Felfedezem annak teljességét? Benne vagyok a pillanatban?

Húúú, akkor az a pár óra ezzel az ismeretlennel, valamit elindított bennem, aminek a kibontakozása folyamatosan történik.

Mára megértettem, hogy nincs tovább mit keresnem, újabb tanfolyamokra elmennem,  technikákat, eszközöket tanulnom ahhoz, hogy megtaláljam az örömöt, a harmóniát, az egyensúlyt, a boldogságot. Mert ezek mind itt vannak bennem, én vagyok az öröm, a harmónia, az egyensúly, a feltétel nélküli szeretet! 

A válaszok bennem vannak, és érkeznek hozzám a megfelelő időben és formában. Van, hogy fürdés vagy autóvezetés közben szólal meg bennem a belső hangom, vagy intuícióként, de lehet, hogy éppen egy könyv egy sora, egy barát vagy akár egy ismeretlen mondata az, ami a válaszom saját magamnak. Csak észre kell vennem! Csodálatos játék ez! Az élet játéka! Nincs más dolgom, csak játszom!